- 6 db zsemle
- 6 dl tej
- vaj
- cukor
- 3 tojás
- 6 db kisebb alma
- lekvár
Egy lapos tálba beletesszük a tejet, egy kis vajat, egy kis cukrot, és a tojások sárgáját. Jól elkeverjük. Beletesszük a kisebb darabokra tépett zsemléket. Megvárjuk, míg az összes tejet magukba szívják, ez kb tíz perc. Magas falú tepsibe tesszük a zsemle felét, majd jön egy réteg lekvár, majd a reszelt alma, és a tetejére a maradék zsemle. Betesszük a sütőbe kb harminc percre, kis lángon. Ha megpirult, kivesszük, és a felvert tojásfehérjét – melybe egy kis cukrot is tettünk – a tetejére tesszük. Visszatesszük az egészet még öt percre a sütőbe. Mikor szép piros, kivesszük.
Nedves késsel hat darabra vágjuk. Vaníliaöntettel is lehet tálalni
Jónás Klára receptje.