A tortalapokhoz:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 8 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
A tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk. 4 evőkanál lisztben elkeverünk fél csomag sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Két adagot készítünk belőle.
A krémhez 8 tojássárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztákra simítjuk, megtöltjük vele a két lapot.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, bevonjuk vele a tortát, majd olvasztott csokival díszítjük.
Molnár Andrea receptje.