A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a porcukorral, majd óvatosan hozzászitálom a sütőporral összekevert lisztet. Előmelegített sütőbe teszem, és megsütöm (tűpróba, kb. 25 perc kellett az én sütőmben). Ha a teteje elkezdene nagyon barnulni, sütőpapírral letakarom.
A krémhez:
- 8 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
A tojások sárgáját a pudingporral, a liszttel és kb. 2 dl tejjel elkeverem. A többi tejet felteszem forralni, és mikor már jó forró, állandó keverés mellett hozzáadom a tojásos pudingot (gyorsan kell keverni, különben rántotta lesz belőle), és sűrűre főzöm. A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt krémhez keverem. Ezzel kenem meg a piskótát.
A díszítéshez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 dl habtejszín
A tejszínt felteszem melegedni, és beletördelem a csokit. Mikor elolvadt benne és kihűlt, hűtőben jól lehűtöm, majd habnak felverem. Ebből készültek a felhőcskék a torta tetejére, és ezzel vontam be a torta oldalát. Egy napig volt a hűtőben, leírni nem tudom ezeket az ízeket! 😉
Judik Gabriella receptje.