- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A főzött krémhez:
- 8 tojássárgája
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília aroma
- 4 dl tej
A tetejére:
- 5 dl Hulala vagy 2 csomag tejszínhabpor
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.