Tészta :
- 25 dkg rizsliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 18 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 mokkáskanál só
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
tetejére :
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 12 dkg vaj
Egy 20 x 30 cm – es tepsit alaposan kivajazunk 6 dkg vajjal. A liszteket a porcukorral, a sóval, a sütőporral összekeverjük, majd a felét egyenletesen a tepsibe szórjuk. Ez után ráhalmozzuk a túrót, megszórjuk vaníliás cukorral és ráreszeljük a citrom héját. A megmaradt lisztes keveréket pedig rászórjuk a túróra.
A tejet a tojással és a tejföllel simára keverjük, majd ráöntjük a lisztes rétegre, villával kissé áthúzogatjuk, hogy alulra is kerüljön a tejes keverékről. A vajat a tetejére morzsoljuk és állni hagyjuk, amíg a sütőt 180 °C – ra melegítjük, ez után kb 45 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt süteményt felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!