A tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 17 dkg porcukor
- 7 dkg mandula
- 7 dkg mogyoró
A krémhez:
- 2 tojásfehérje
- 6 dkg porcukor
- 2 tojás keményre főtt sárgája
- 8 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- néhány csepp rum aroma
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- néhány csepp rum
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Belekeverjük a porcukrot, a hámozott, őrölt mandulát és a megőrölt mogyorót. Könnyedén elkeverjük, majd kikent, lisztezett tortaformába tesszük. Mérsékelt tűzön lassan sütjük. Amikor a torta kihűl, megtöltjük krémmel, és a tetejét rumos mázzal vonjuk be.
A krémhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött újból keményre verjük. A két tojás keményre főtt sárgáját szitán áttörjük, hozzátesszük a vajat, a porcukrot és a rum aromát, majd habosra keverjük. Végül belekavarjuk a kihűlt habot.
A mázhoz a hozzávalólat sűrű, sima, fényes mázzá keverjük.
Mikita Anita receptje.