A tésztához:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg margarin (vajízű)
- 1 lime leve, héja
- 15 dkg porcukor, néhány csepp zöld ételszínezék
A tojások sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk, a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, majd a kettőt elkeverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a megolvasztott margarint, és sütőpapírral bélelt tepsibe egy vékony lapot kenünk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, hogy szépen tudjuk majd tekerni.
A krém készítés:
A tejjel elkeverjük a pudingport, felfőzzük, majd kihűtjük.
A mascarponét a porcukorral a margarinnal először simára keverjük, majd a lime levét és héját hozzáadva krémmé habosítjuk. A kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a keményre vert tejszínhabbal kihabosítjuk.
Ha szeretnénk, néhány csepp zöld színezékkel világoszöldre festhetjük. A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, a krém nagyobb részét a kihűlt tésztára kenjük, majd szorosan feltekercseljük, és a maradék krémmel bevonjuk a külsejét.
Sinka Edit receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!