- 70 dkg liszt
- 40 dkg zsíros tepertő
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2,5 dl tejföl
- 1 dl fehérbor vagy 1 evőkanál 10%-os ecet
- 3 tojássárgája
- 1 teáskanál cukor
- 1 csapott evőkanál só
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáöntjük a liszthez, és a tojások sárgájával, a tejföllel, a borral, valamint a sóval együtt hólyagosra dagasztjuk. Fél órát kelesztjük, aztán kinyújtjuk és rákenjük a ledarált tepertőt. Hajtogatjuk, 20 percenként nyújtjuk háromszor. A harmadik nyújtás után a tetejét megrácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, tojással lekenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Havasi Zsuzsa receptje.