A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
A lekenéshez:
- olvasztott zsír
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük és felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.
A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta. Én most kosárformával szúrtam ki, minden második közepét egy gyűszűvel. Az alsó egész virágot vízzel lekentem és rátettem a lyukasat. 180°C-on sütöttem. A megsült sütit porcukorral meghintettem és lekvárt csepegtettem a lyukba.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!