Tészta:
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 7 dkg margarin
Töltelék:
- 30 dkg túró
- 10 dkg margarin
- ízlés szerint porcukor
- 20 dkg vegyes gyümölcslekvár
A margarint felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Ezután egyenként hozzáverjük a tojássárgákat, és az egészet kb. 5 percig folyamatosan verjük. Ezután a lisztet óvatosan belekeverjük (már nem verjük), és beledolgozzuk az olvasztott margarint is. A tortaformát kizsírozzuk, és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot és krémesre keverjük. A lekvárt is simára keverjük. A kihűlt torta aljába először elsimítjuk a lekvárt, majd rátesszük a túrót és azt is elsimítjuk úgy, hogy a torta peremén ne érjen túl. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel, csokidarával, csokiforgáccsal, stb.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető!
Bakonyi Jánosné Margit receptje.