Az omlós tésztához:
- 1 narancs
- 50 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- só
- 25 dkg lágy vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
A tészta lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg vágott cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack- és szilvalekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, minden másodiknak a közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki. Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük, cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180°C-on világosra sütjük kb. 10-15 perc alatt. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!