A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
A töltéshez:
- házi baracklekvár
A kiflik tetejére:
- 1 tojás sárgája és 1 evőkanál tej keveréke
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben. Letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót. A liszt közepébe ütjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük. Majd könnyedén átgyúrjuk. 2 cipóra osztjuk. A cipókat 3 mm-re, kör alakúra nyújtjuk. Majd 8 cikkre vágjuk. Az így kapott háromszög felső felébe, jó kemény lekvárt teszünk és feltekerjük. Tehetünk más ízű lekvárt is. Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük. A tojás és a tej keverékével megkenjük. Még 20 percet pihentetjük és 200°C-ra melegített sütőben megsütjük. A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!