Tészta:
- 3 tojás
8 dkg liszt
fél csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
Krém:
- 5 dl habtejszín
1 doboz krémsajt
1 csomag habfixáló
5 dkg porcukor
Díszítés:
- almaszeletek
- marcipán virágok
A tésztából nagy sütőpapiros tepsiben vékony lapot sütök, de vigyázok, hogy ne száradjon ki, mivel fel fogom tekerni kerek tortaformára. Amikor kisült és kihűlt, hosszában egyforma nagyságú szeletekre vágom (olyan széles csíkokat, amilyen magas tortát szeretnék). A krémhez a tejszínt habbá verem a cukorral és a fixálóval, összekeverem a krémsajttal, majd a felszelt tésztára a krém háromnegyed részét rásimítom. Így marad majd a tetejére és az oldalára is krém a díszítéshez. Amikor lekentem, elkezdem szorosan egymás után a csíkokat feltekerni, míg el nem fogy a tészta. Ekkor éri el a torta a végleges formáját. A tetejét, oldalát a maradék krémmel lekenem, és ízlés szerint díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!