Tészta:
- 6 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 7 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál ecet
- 3 evőkanál kakaópor
- 6 tojásfehérje habja
Krém:
- 6 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
A tésztához 6 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzákavarjuk a sütőporral elkevert 7 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, 3 kanál kakaót és a 6 tojás keményre vert habját. 200°C-os sütőben kisütjük.
A krémhez a 6 tojássárgáját 2 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük. A 25 dkg margarint habosra kavarjuk a 15 dkg porcukorral, a 2 csomag vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a már kihűlt krémhez.
Ezt a krémet rákenjük egyenletesen elosztva a kisült tésztára. A krémre ráhalmozzuk a 30 dkg porcukorral gőz fölött felvert 6 tojásfehérje habját, melyet kenőkéssel szép egyenletesen elsimítunk. Csokidarát is szórhatunk a tetejére.
Nagyon finom sütemény!
Porteleky Sándorné receptje.