- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 45 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
Krém :
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 dl bármilyen krémlikőr
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 12, 5 dkg mascarpone
- kakaópor
A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a porcukorral, majd simára keverjük a tojással és kakaóporral. A masszát hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszthez és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként, 20 * 30 cm – es lapokká nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C – on, egyenként kb 8 – 10 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a cukros tejben, majd simára keverjük benne a krémlikőrt. A még meleg krémmel betöltjük a lapokat.
A tetejére a pudingot megfőzzük a cukros tejben, majd kihűtjük, azután kihabosítjuk a krémsajttal. A krémet elkenjük a sütemény tetején, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakán át pihentetjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!