- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 9 + 1 dl tej
- 10 + 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- pár csepp vanília aroma
A pudingporokat a 9 dl tejjel és a 10 dkg cukorral megfőzöm. Amíg hűl, elkészítem a tésztamasszát. Ehhez a tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját habosra kavarom a 25 dkg cukorral. Hozzáadom az 1 dl tejet, az olajat, a vaníliát, a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tojások keményre vert habját. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, belesimítom a masszát, a kihűlt pudingot pedig vízbe mártott kanállal a nyers masszába szaggatom. Előmelegített sütőben, 180°C-on készre sütöm.
Nagy Anna Katalin receptje.