Tészta:
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál forró víz
- 8 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 0,5 l tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kókusz reszelék
- vaníliás cukor
Öntet:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt, 40 x 40 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük. A tejből és a lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A tésztát fánkszúróval kiszúrkáljuk, kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokiöntetet főzünk.
Nagyfejeő Andrea receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!