Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 dl tejföl
- 4 dkg élesztő
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 5 tojássárgája
- 6 dkg porcukor
- 1 liter tej
Töltelék:
- 40 dkg darált mák
- 1 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom héja
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
A lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt kis edényben a tejfölből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk és langyos helyen megkelesztjük. Hozzáadjuk a lisztet és a felolvasztott margarint, a tojássárgáját, megszórjuk porcukorral és állandó keverés mellett jól kidolgozzuk (annyi tejet adunk hozzá, hogy elváljon a nyújtódeszkától). Se túl kemény, de túl lágy ne legyen. A nagyobb méretű tálat liszttel meghintjük, beletesszük a tésztát és konyharuhával letakarjuk. Egy órán át kelesztjük. Körülbelül a kétszeresére kel meg. A tésztát két centiméter vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket (elkészítése a bejglihez hasonló), feltekerjük és kilisztezett, kivajazott tepsiben aranysárgára sütjük.