Tészta:
- 20-25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- + 1 evőkanál cukor a tésztára a sütés előtt
Gyümölcsréteg:
- 5-6 db értett, de még kemény körte
- 3 csapott evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit összeállítjuk. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl híg! Viszonylag ragacsos tésztát kapunk, ennek ilyennek kell lennie, senki se ijedjen meg! 😉 1 órát pihentetjük letakarva a hűtőben.
A körtéket megtisztítjuk, felkockázzuk és kivajazott jénaiba tesszük (én tortaformában készítettem, de ebben az esetben szivároghat, így aki ezt a megoldást választja, hozzám hasomlóan tegyen a forma alá sütéskor sütőpapírt vagy alufóliát). A körtékre ráöntjük a kifacsart citrom levét, rászórjuk a kétféle cukrot és a fahéjat, majd kanállal átforgatjuk.
A hűtőből kivett tésztából kis cipókat csippentünk és hanyagul a körtékre dobáljuk. Megszórjuk az 1 evőkanál cukorral és előmelegített sütőben kb. 175°C-on készre sütjük. Egészen világos aranyszínű lesz a végeredmény!
A körtés cobblert magában, esetleg tejszínhabbal vagy különféle öntetekkel, illetve vaníliasodóval is tálalhatjuk.
Szani konyhájából kaptuk a receptet.