A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- pici só
- 3 dl tej
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakapor
- 1 csomag vaníliás cukor
A kalács lekenéséhez:
- 1 tojássárgája
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóival. 6 cipót formálunk belőle. Fél órát pihentetjük. Ezalatt a krém hozzávalóit kikeverjük. Tepsi nagyságúra sodorjuk mindegyik cipót, egyenként megkenjük a krémmel és feltekerjük. 3-3 tekercset összefonunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Fél órát még pihentetjük, tojássárgával lekenjük és sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!