A kakaós tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 1 dl tej
A piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
A krémhez:
- 4 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2-3 kávéskanál konyakmeggy aroma
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Két gombócra osztjuk, és 30 × 30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt. Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk. Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, sűrű krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni. A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, majd a másikkal befedjük és jól le is nyomkodjuk. Tetejét csokival bevonjuk, és csak másnap szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!