Alap:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- tej
- 2 evőkanál feketekávé
Krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
A megszóráshoz:
- 5 dkg kókuszreszelék
A kekszet a kakaóporral és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a kávét és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy! A krémhez könnyű, habosra kikavarjuk a vajat a porcukorral, majd belekeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket.
A kekszes alapot folpackra terítve fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, rásimítjuk a vajas krémet, és a folpack segítségével jó szorosan, rúd alakúra feltekerjük. Megszórjuk kókuszreszelékkel és körös-körül is meghempergetjük benne, hogy mindenfelől érje.
Nem múlik el ünnep enélkül az egyszerű sütemény nélkül!
Zombori Andi receptje.