- 60 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 dl krémes kókuszlikőr
- 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg apró szemű hámozott mandula
- 15 dkg kókuszreszelék
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztjuk benne a kókuszzsírt meg a margarint. A langyos keverékbe apránként belevegyítjük a folyékony csokoládét, és krémesre keverjük. Egy 30 × 20 cm-es formát folpackkal kibélelünk. Beletöltjük a masszát, és folpackkal letakarjuk. Éjszakára hűvös helyre állítjuk. A trüffelt deszkára borítjuk, és a folpack lehúzása után kb. 75 egyforma kockára vágjuk. Hideg kézzel mindegyik darabot minél gyorsabban golyóvá formáljuk, majd közepükbe 1-1 szem apró mandulát dugunk. A kókuszreszeléket tálba szórjuk, és a trüffelgolyókat azonnal beleforgatjuk. Tálcára téve 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül a kókuszos trüffelgolyókat egyenként mignonpapírba ültetjük, majd visszarakjuk a hűtőszekrénybe. Fogyasztás előtt kb. 30 perccel kivesszük.
Viktória receptje.