Sárga piskóta:
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 dl langyos tej
- 36 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
(Megfeleztem az adagot és két lapot sütöttem.)
Kakaós piskóta:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 0,3 dl étolaj
- 1 dl langyos tej
- 16 dkg liszt
- 2 dkg natúr kakaópor
- 3 g sütőpor
Párizsi krém:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 5 dkg natúr kakaópor
- 20 dkg margarin
Kókuszkrém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó
- 2-3 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Először a krémeket készítjük el. A párizsi krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, és újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.
A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, de abból egy lapot sütünk.
Ha kihűltek, megtöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk. 4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Felszeleteljük.
Molnár Andrea receptje.