Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 15 dkg margarin
Töltelék:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Díszítés:
- csokoládéreszelék
A tészta hozzávalóit összekeverjük, két cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet adunk még hozzá. A cipókat kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, a töltelék hozzávalóiból összekevert masszát ráöntjük, befedjük a másik lappal és együtt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával együtt krémesre keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét pedig csokireszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!