Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
A tojások sárgáját a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra kikeverem. A tolások fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A lisztbe a sütőport és a kakaóport belekeverem. A tojássárgájához hozzáadom a felvert fehérjét és a kevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom (22 × 24 cm), és 170°C-on megsütöm.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A porcukrot a margarinnal krémmé keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem. A kisült tésztát két részre vágom, az egyiket a krém felével megtöltöm, majd a másik lapot ráhelyezem. Hidegre teszem, kb. 1 órahosszára. Ezután kockákra felvágom, a maradék krémmel bevonom és kókuszreszelékbe forgatom
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!