Barna piskóta:
- 6 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaó
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Kókuszos habgaluska:
- 5 tojásfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- ½ csomag sütőpor
Krém:
- 5 tojássárgája
- 5 dkg finomliszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3, 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dl habtejszín
A tészta hozzávalókból a megszokott módon piskótát keverünk, majd egy 24 × 39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kókuszgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180°C-on. Tűpróba! A krémhez a tojások sárgáit a liszttel, tejjel, cukrokkal felfőzzük, amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, erre a krémre olvasztott csokoládét csurgatjuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgattam rá.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!