Tészta:
- 2 × 4 tojás
- 2 × 3 evőkanál liszt
- 2 × 2 evőkanál kakaópor
- 2 × 4 evőkanál cukor
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
Kókuszos krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín (nem Hulala!)
Díszítéshez:
- csokoládédara, csokoládéforgács
- kókuszreszelék
A megadott hozzávalókból két kakaós piskótalapot sütünk 36 × 24 cm-es tepsiben.
A csokoládékrémhez a tejszínt melegítjük és beletördeljük a csokoládét. Addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a csoki tökéletesen felolvad a tejszínben (ez pár perc). Amikor kész, félretesszük, majd rövid ideig a hűtőben pihentetjük. Ezt a csokikrémet akár előző nap is elkészíthetjük, jót fog tenni neki, ha a hűtőben lesz egy éjszakán át. Teljesen be fog keményedni, de pár perc szobahőmérsékleten és gyönyörűen kenhetővé válik, mint a vaj. Fontos, hogy pontosan mérjük ki hozzá a tejszínt és az étcsokit, különben nem lesz megfelelő az állaga!!
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém. Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.
Boribonka receptje.