Tészta:
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 4 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- ízlés szerint fahéj, nálam 1 kávéskanálnyi
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a mézet és a szódabikarbónát. Szép simára keverjük. Ízlés szerint fahéjat is adhatunk hozzá. 25 × 35 cm-es tepsiben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Fontos, hogy ne mozgasd meg, mert összeesik a tészta!
Máz:
- 50 dkg porcukor (ez két adag, kevés marad belőle, azt általában kekszeshez használom)
- 8 evőkanál tej
- 3-4 evőkanál jó minőségű holland kakaópor
- 30 dkg vaj
- pár csepp rum aroma
- 25 dkg kókuszreszelék
A porcukrot a tejjel és a kakaóporral forrásig melegítjük, pár percig főzzük, majd hozzáadunk 30 dkg vajat és pár csepp rum aromát. Jól összemelegítjük, a felkockázott tésztát belemártjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Réti Andrásné Judit receptje.