- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 cl rum
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dl tej
- 16 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- sárgabarackíz
2,5 dkg lisztből 7 dkg cukorral, 2 tojássárgájával és 1 dl tejjel vízgőzön habverővel való állandó keverés közben sűrű krémet főzünk. Egy mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre olvadt vajat, a többi cukrot, az egész tojásokat, a rumos mazsolát, a kókuszreszeléket, és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól formálható tésztát gyúrunk, és kivajazott, papírral bélelt gerincformákba töltjük, 160-180°C-os sütőben szúrópróbáig sütjük. Ha kisült a kókuszkenyér, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, kókuszreszelékkel megszórva hagyjuk kihűlni.
Kívánságra külön sárgabarackízt adjunk mellé, de hosszában megkenve is tálalható.