Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
Pettyek:
- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál cukor
- 12 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
Krém:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor)
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Díszítés:
- olvasztott csokoládé
- kókuszreszelék
A tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját egyenként, 2 evőkanál kakaót, 15 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 4 evőkanál vizet. Az így elkészült masszát egy 35 × 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk 12 dkg kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet. Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).
A krémhez 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 3 evőkanál liszttel (ez utóbbit lehet 1 csomag vaníliás pudingporral helyettesíteni) és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a vajkrémhez (25 dkg margarin 15 dkg porcukorral jó habosra kikavarva). Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk és kókuszreszelékkel díszítjük.
Nagyon-nagyon finom és mutatós süti, jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.