- 2 tojás
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag csokoládés pudingpor (főzős)
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 csomag (10 dkg) ostyalap
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. Az ostyalapokat összetördeljük, a margarint felolvasztjuk. A 2 egész tojást 20 dkg porcukorral habosra keverjük egy lábosban. Hozzáadjuk a 25 dkg olvasztott margarint, és a 2 csomag csokoládés pudingot, simára keverjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a 10 dkg mazsolát a 10 dkg durvára vágott diót, valamint az összetördelt ostyalapokat. Még melegen az őzgerincformába tesszük, és megnyomkodjuk, hogy szoros legyen. Egy napra hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Egyszerű, közepesen költséges, sütés nélküli sütemény.
Szabókiné Jung Andrea: „Én karamellpudinggal készítettem, és adtam hozzá egy kevés magozott meggyet is. Az őzgerincformám mérete pedig, amibe tökéletesen beleillett ez a mennyiség: fent 30 × 13 cm, az alja pedig 26 × 8 cm. Nagyon finom lett!”
Kóbor Klaudia receptje Nagykanizsáról.