- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 6 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 5 db kivi
- 3 dl cukrozott tejszín
- fél csomag habfixáló
- mandula eszencia
6 tojássárgáját 6 kanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kerek tortalapot sütünk. Kihűlés után két lapra vágjuk. A pudingból, cukorból, tejből sűrű krémet főzünk. Tűzről levéve beledobjuk a margarint és egy kevés eszenciát. Vékonyan megkenjük az alsó piskótalapot és kirakjuk a megtisztított felkarikázott kivi egy részével. Ezt a műveletet megismételjük, ezt betakarjuk krémmel és ráhelyezzük a másik piskótalapot. Az egész tortát bevonjuk, oldalára is kivikarikákat nyomkodunk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, kettéosztjuk. Felével fehéren díszítjük a tortát, a másik felét megszínezzük mandula eszenciával.
Ágicca receptje.