- 2 kg puhább kivi
- 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
- 50 dkg cukor (én fele nyírfacukorral, fele nádcukorral készítettem)
- 2 db fahéjrúd
- 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)
Hámozzuk meg a kivit, majd apró darabokra kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt, adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. Én itt merülőmixerrel összeturmixoltam, még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni és lezárni. 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer.
Farkasné Joó Ibolya receptje.