Tészta:
- 45 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 kisebb tojás
- 2 evőkanál folyékony méz
- 2 evőkanál tejföl
45 dkg lisztet elmorzsolunk 6 dkg zsírral. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 evőkanál keserű kakaóport, 2 kisebb egész tojást és 2 evőkanál folyékony mézet, majd kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. Két lapot sütünk belőle szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (egyszerűbb), vagy tepsi hátulján, aminek a belső mérete kb. 30 × 35 cm. 180°C-os sütőben sütjük, de figyelem, 5-7 perc alatt megsül!
Krém:
- 5 dl tej
- 3-5 evőkanál cukor
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2-2,5 dl Hulala habtejszín
- 15 dkg vaj vagy margarin
A krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papírtörlőt teszek két rétegben a fedő alá és hideg helyre teszem, vagy hideg vízbe állítom, hogy hamarabb kihűljön. Amíg ez megtörténik, felverünk 2-2,5 dl tejszínt jó keményre. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzákeverünk 15 dkg vajat vagy margarint, és jó alaposan kikeverjük. Amikor szép sima, a felvert tejszínt is hozzáadjuk, majd óvatosan ismét jól elkeverjük, összeforgatjuk. Ezután a két lap közé töltjük, a tetejét kissé rányomjuk, és hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szeletelhető. Olvasztott csokival a tetején még finomabb.
Faragó Jánosné Zsóka receptje.