Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál víz
- 12 dkg cukor
Krém:
- 1 tubus cukrozott sűrített tej
- 2 dl habtejszín
- 2 teáskanál zselatinpor
- 6 evőkanál langyos vízben feloldva
Máz:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- fehér csokoládé
A tészta hozzávalóit összekeverjük (a tojásfehérjét kemény habbá verjük) és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A krémhez a sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, míg karamellizálódik, majd langyosra hűtjük és belekeverjük a vízben oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínhabot, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel együtt keményre verjük. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval ízlés szerint kidíszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!