Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2-3 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
A lisztet a cukorral, a tejföllel, a margarinnal, a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on megsütjük. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a margarint a kristálycukorral kikeverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, és a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet. Hideg helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
Karácsondi Erzsébet receptje.