- 1 kis pohár (2 dl) tejföl
- 1/2 pohár olaj
- 3/4 pohár cukor
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár liszt
- magozott meggy (ízlés szerint)
A pohár lehet kicsi és nagyobb méretű is, attól függően, hogy mekkora adagot készítünk, de praktikusan a tejfölös pohárral is mérhetünk. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, végül a lisztbe kevert sütőport. A tésztát tepsibe öntjük és ízlés szerint megszórjuk a meggyel, amit előtte kicsi liszttel meghintünk, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára.
Nem egy nagyon látványos süti, de gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Látjátok milyen laza szerkezetű a tésztája? 😀 Szép lyukacsos!
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!