- 20 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 5 tojás
- 2 dl víz
- 5 dl Hulala habtejszín, vagy cukrászhab
- 1 csomag Aranka főzés nélküli krémpor
- porcukor a megszóráshoz
A tésztához vizet a zsírral forrásig főzöm, majd belekeverem a lisztet, azután egyesével hozzáadom a tojásokat, és addig keverem, míg a tészta elválik az edény falától. Ha kész, nyomózsákkal dió nagyságú halmokat nyomok sütőpapírra. A sütési idő 15 perc, de nem szabad kinyitni közben a sütő ajtaját! 3 tepsivel lesz, 5 centire vannak egymástól a halmocskák. A kémhez fél liter tejszínt felverek kemény habbá, belekeverek egy csomag főzés nélküli Aranka kémport, ezzel töltöm a tésztákat, porcukrozom és kész. Ehhez a kémadaghoz dupla mennyiségű tésztát keverek ki!
Kovács Zsuzsanna receptje.