- 1 kg liszt
- 36 g friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 6 dl langyos víz
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- vaj a forma kikenéséhez
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, és a felfuttatott élesztővel és a langyos vízzel jól kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Míg kel a tészta, előkészítjük a kacsasütőt. Én picit kivajazom, sütőpapírral kibélelem /nekem így bejött, mert csak kiemelem a kacsasütőből papírral együtt/. Ha megkelt a tészta, formázzuk és beletesszük a formába, tetszés szerint bevágjuk. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, addig hagyjuk még kelni a kenyérkét. A tésztát és a kacsasütő fedelének a belsejét bespricceljük vízzel, és az előmelegített sütőben 20 percig fedővel, majd 25 percig fedő nélkül megsütjük. Sütőből kivéve tetejét lespricceljük vagy lekenjük vízzel.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!