A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott zsír
- csipet só
- 1 kiskanál cukor
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
Az élesztőt a cukorral és a tej felével felfuttatom. A lisztet kevés sóval összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a többi alapanyagot. Géppel rugalmas könnyű tésztát gyúrok belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztem. Ezután vékonyra kinyújtom, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és egy virág alakú szilikon sütőformát kibélelek vele. Mindegyik közepébe sárgabarack- vagy szilvalekvárt, illetve darált diót teszek, és az egészet befedem a többi kiszaggatott tésztákkal. 180°C-os sütőben szép aranybarnára megsütöm. Kiborítva a formából kis lekvárpöttyel díszítem a virágok közepét, és porcukorral enyhén meghintem.
Domján Mária receptje.