- 20 dkg finomliszt
- 5 tojás
- 4, 5 dl tej
- 2 dkg porcukor
- 1 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
Előkészítése: 0, 5 dl tejet langyosra melegítek, majd belemorzsolom az élesztőt, és a porcukorral simára keverem. Ezután lefedve hagyom, hogy felfusson. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek. Elkészítése: Amíg az élesztő megkel, a tojássárgájákat mély tálba ütöm, megsózom, majd hozzáadom a maradék tejet, a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Végül belekeverem a tojáshabot és az egész masszát langyos helyre téve ráborítok egy tiszta konyharuhát. Fél órán keresztül hagyom kelni, ezután újból összekeverve a szokásos módon megsütöm a palacsintákat.
Szabókiné Jung Andrea receptje.