A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 4 evőkanál cukor
- kakaópor
- 1 evőkanál étolaj
A megkenéshez:
- 1 tojás
A túrót, a porcukrot és a csipet sót keverőgépbe tettem. A gép kikeverte, miközben hozzáadtam fokozatosan az étolajat, ezután pedig a sütőporos lisztet. Jól kikevertettem, majd kivettem a gépből és kézzel még jól átgyúrtam. Lisztezett deszkán nem egészen 1 cm vastagra kinyújtottam, a tetejét olajjal lekentem, ráhintettem a cukros kakaóport, és a tésztát feltekertem. Ezután kb. ujjnyi vastag csigákat vágtam belőle, nekem 24 db lett belőle. Sütőpapíros sütőlapra tettem, a csigák oldalát tojással lekentem és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Domján Mária receptje.