Tészta:
- 45 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Krém:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
Csokimáz:
- 3 evőkanál vizet
- 3 evőkanál cukorral
- 3 evőkanál kakaóval összeforralunk
A tészta hozzávalóiból 3 lapot sütünk. (Én a gáztepsi hátán szoktam megsütni.) Vigyázz a lapok törnek! A krémhez a vajat a cukorral habosra kikeverjük. A tejet, cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajjal és elfelezzük a krémet. Az egyik részbe kakaót, a másik részbe 1/2 dl rumot teszünk. Lehet kenni a lapokra. Legalsó lapra a kakaós krémet kenjük. Elkészítjük a csokimázat. A tűzről levéve 6 dkg vajat adunk hozzá, jól kikeverjük és gyorsan fel kell kenni a tetejére. Egy napig állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.
Erika receptje.