Tészta:
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 6 evőkanál forró víz
- 14 dkg rétesliszt
- 1 dkg kakaópor
- 3 kiskanál sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1 dl kávé
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Díszítés:
- őrölt kávé
- egész kávészemek
A tésztához a porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Majd hozzákeverjük az előzőleg összekevert liszt-sütőpor-kakaó egyvelegét, végül a tojások felvert habját lazán beleforgatjuk. Kapcsos tortaformában 180°C-on kb. 40 percig sütjük.
A krémhez a pudingport a 2 evőkanál cukorral, tejjel, kávéval összekeverjük és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a porcukorral habosra kevert vajat. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megkenjük a krémmel kívül belül, az oldalára őrölt kávét szórunk, a tetejét tetszőlegesen díszítjük egész kávészemekkel.
Szoktam variálni, a tésztájába kakaó helyett lehet őrölt kévét rakni, így intenzívebb lesz a kávéíz. De lehet a krémbe is őrölt kávét tenni 2 evőkanállal, ez még dekoratív is, mivel pöttyös lesz a krém.
Kassai Ildikó receptje.