- 2 db 4-4 tojásból készült tortalap (lehetőleg házi tojásból)
Kávékrém:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 1,5 dl kávé
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Tejszínhab:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
A torta oldalára:
- 1 csomag szeletelt mandula (amit megpirítunk)
- néhány egész kávészem
- vagy csoki kávészem a díszítéshez (el is hagyható)
A két piskótalapot megsütjük. A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz. (Érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni.) A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítéshez szánt (2 dl) tejszínhabot félretesszük. A pudingot robotgéppel összekeverjük, fellazítjuk a porcukros vajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.
A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk így összesen 4 lapot kapunk. Betöltjük a tortát, oldalát és tetejét is megkenjük a kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük. A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe). A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szabó-Szalai Zsuzsanna receptje.