Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál instant kávé
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés étolaj
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk 25 × 30 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét a tejben sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal. 1 kanál krémet díszítésnek félreteszünk, a többit rákenjük a piskóta tetejére, és hűtőbe tesszük. Elkészítjük a mázat: felolvasztjuk a csokit, elkeverjük benne az olajat, és rákenjük a krémre. A tetejét a félretett krémmel díszítjük.
Tálalás előtt tegyük pár órára hűtőbe.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.