- 22 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál instant kávé
- 1 kardamomhüvely
A csokoládét felaprítjuk, és a kávéval együtt nagyobb tálba öntjük. A tejet a tejszínnel együtt feltesszük forrni. Kinyitjuk a kardamomhüvelyeket, és a magokat serpenyőben nagy lángon 1 percig pirítjuk. Összezúzzuk, majd beleöntjük a tejes tejszínbe. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tojások sárgáit addig keverjük a cukorral, míg a keverék ki nem fehéredik. Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az illatos tejszínes tejet. Az egészet átöntjük egy serpenyőbe. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítjük addig, míg a krém be nem fedi a fakanalat. (Ne hagyjuk forrni!) A krémet két adagban ráöntjük a csokoládéra, és simára keverjük. Poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Ágica kiskonyhájából.