Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 2 dl kávé (lefőzött)
- 5 dkg kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag (14 g) 2 in 1 instant kávé
Elkészítés: (nekem 12 db cupcake lett)
1. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet jól összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.
2. A muffin sütőformába belehelyezzük a muffin papírkosarakat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát.
3. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
4. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval jól kikeverjük.
5. A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és ennek segítségével díszítjük a megsült és a már kihűlt cupcake tetejét.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!