Tészta:
- 15 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 25 dkg porcukor
- 10 evőkanál feketekávé
- 15 dkg dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 0,5 dl rum
A tetejére:
- porcukor
A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a feketekávét, a lisztet a sütőporral, a darált diót, végül a 4 tojás fehérjéből felvert habot. Kilisztezett, zsírozott tepsiben közepes tűznél megsütjük. Krém: a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és gőz fölött sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral simára keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszához. A megsült tésztát hidegen, éles késsel kettévágjuk, és megtöltjük a hideg krémmel. Kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.